Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрилась виставка «Залізні митці»

Залізні митці. Виставка під такою назвою відкрилась у Дніпропетровському мистецько-художньому коледжі культури. Тут представлені роботи як студентів навчального закладу, так і знаних художників. А ще — тут організували серію художніх майстер-класів для всіх охочих.

Студентка Анастасія Дрьомова представляє свою графічну роботу «Бумеранг». Каже, на полотні – її бачення майбутнього росіян. Податки кожного з них спонсорують війну, а отже незабаром вона прийде за кожним з них. Третьокурсниця ділиться: нині художники сконцентровані передусім на воєнній тематиці.

Анастасія Дрьомова, студентка-волонтерка: «Як це відчувають діти, підлітки, дорослі через призму того, що відбувається. І от це все виливається на папір. Кожен може прийти і знайти свою думку у чиїйсь іншій інтерпретації». 

Підтримати юних творців прийшов знаний художник Сергій Бурбело, чиї картини називають пророчими. На експозиції представлені три роботи митця.

«Це роботи, які ще лишилися. Я намагаюсь ті роботи, які намалював за цей рік, продати й перерахувати гроші на потреби ЗСУ. От тому ці роботи ще лишились», – каже митець.

Крім того, тут організували серію майстер-класів з петриківського розпису. Навчають і роботі на офортному станку. З його допомогою кожен може створити індивідуальний дизайн. Заняття проводять студенти та викладачі коледжу.

Виставку змогли організувати завдяки гранту від ЄС. Назвали її «Залізні митці», бо майже всі роботи присвячені незламності українського духу.

Михайло Форостецький, методист мистецько-художнього коледжу, автор грантової заявки: «Виставка безкоштовна, її можна відвідати щосереди та щосуботи. Щосереди з 10 до 17, щосуботи з 10:00 по 15:00».

Виставка працюватиме до 5 травня у галерейному просторі Dnipro Art College.

Читайте також: Рекорд квітня: у Дніпрі за минулу добу народилося 30 дітей