Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відкрилась благодійна археологічна виставка

Врятоване минуле. Дніпро зберігає археологічну спадщину України. Колекцію керамічних виробів від доби енеоліту та колекцію кісток мамонтової фауни можна побачити на історичній експозиції у центрі міста. Унікальні експонати знайдені під час будівництва доріг. Подібна виставка проходить вже втретє. 

У Дніпрі продовжили серію виставок, присвячених археології. Експозиція «Врятоване минуле» включає стародавні прикраси, предмети побуту, кістки мамонтів та інші старовинні знахідки. Виставка започаткована Службою автомобільних доріг та Дніпровською археологічною експедицією.

Олександр Коломійцев, начальник Служби автомобільних доріг у Дніпропетровській області: «Ці артефакти, які сьогодні у нас є на виставці, вони були вилучені при будівництві доріг, біля доріг, коли ми проводимо будівництво. Якщо у нас на цих місцях, де проходить дорога, є міста стоянок чи якісь потрібно провести археологічні дослідження, то ми залучаємо у якості фахівців дніпровську археологічну службу».

Мета виставки – зібрати кошти на допомогу ЗСУ та військовим медикам. 

Дмитро Тесленко, начальник Дніпровської археологічної експедиції: «Тут представлені результати не лише розкопок Новоолександрівського кургану, який вже з легкої руки називають «українським Стоунхенджем». Тут ще є матеріали розкопок з М-31, з супутніх об’єктів, наприклад, піщаних кар’єрів».
Місце проведення виставки: м. Дніпро; вулиця Воскресенська,24; 1 поверх.
Відвідати виставку можна за донат військовим. Експозиція працює до 19 лютого.