Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відбувся Всеукраїнський фестиваль зі спортивних бальних танців «FEERIYA CUP 2023»

Запальна музика і танці. У Дніпрі відбувся Всеукраїнський фестиваль зі спортивних бальних танців «Феєрія Кап 2023». Понад тисяча танцівників з 10 регіонів України з’їхались на турнір. Вже 14 років поспіль Дніпро зустрічає спортсменів майже з усієї країни. 

Вальс, танго та ча-ча-ча: у Дніпрі відбувся «FEERIYA CUP 2023». На паркеті змагаються учасники віком від 5 років. Аріна та Арсеній хвилюються. Вперше беруть участь у турнірі, як пара. Для фестивалю готували нову програму.

Аріна Гудімова та Арсеній Штиканов, учасники фестивалю: «Трохи страшно, хвилююче. Це останній турнір у сезоні, хочеться танцювальний сезон закрити гарно, з кубком», — «Ми нещодавно почали танцювати європейську програму, до цього тільки афроамериканська була», — «Ми десь більше року не танцювали європейську програму».

Фестиваль проводять щороку, нині він зібрав тисячі танцівників з 10 регіонів України. Вирішують долю учасників майже 60 запрошених суддів міжнародної та вищої категорії.

Віталій Штельмах, засновник Всеукраїнського фестивалю зі спортивних бальних танців «FEERIYA CUP 2023»: «Перший критерій — це музикальність. Музика, ритм, лінії корпусу, рух. Якщо це пари, то це взаємодія між партнером та партнеркою. Тобто критерії в залежності від категорії на паркеті».

Незважаючи на складні часи в країні, свято танцю все ж відбулося. Переможці отримали кубки та медалі, а також подарунки.

Ваге Алавердян, директор фестивалю зі спортивних бальних танців «FEERIYA CUP 2023»: «Війна вплинула на організацію заходу, але все ж таки ми прийняли рішення дати дітям можливість трішки відпочити, прийняти участь у тому, що вони люблять. Головний партнер — це дитячий табір «Сіневір кемп» в Закарпатті, які надали нам дитячі сертифікати на відпочинок».

Наступного року фестивалю теж бути! Організатори сподіваються, він відбудеться вже в мирний час і збере в рази більше учасників.

Читайте також: У Дніпропетровській ОВА визначили переможців фотоконкурсу до Дня вишиванки