Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відбувся музичний благодійний івент задля допомоги ЗСУ

«Комендантський джаз»: у Дніпрі організовують музичні вечірки задля допомоги армії. Провели вже п’ять івентів, за цей час вдалося зібрати 35 тисяч гривень.

Анастасія щоп’ятниці відвідує «Комендантський джаз» у Дніпрі. Дізналася про творчий івент від своїх друзів.

Анастасія Семак, відвідувачка «Комендантського джазу»: «Это такое мероприятие, где собираются очень приятные люди. И где можно расслабиться после пятничного трудового дня. Пригласил друг, а друга друг. Ну, как бы оно в таком формате больше сарафанного радио разносится, вот. И было приятно посетить. Я сначала тоже пришла как на концерт. А потом поняла, что мероприятие больше для того, чтобы люди могли сконектиться, пообщаться”.

«Комендантський Джаз» – це благодійний музичний івент. Люди збираються послухати сучасну музику, погомоніти з друзями і зібрати гроші на допомогу. Цього разу грав музикант Євген Гордєєв зі своїм новим проектом “ДонбасоНова”. Він – переселенець з Донеччини. В своїй музиці поєднав спогади про шахтарський край і мотиви бразильського музичного стилю Босанова.

Євген Гордєєв, музикант: «Я вважаю, що він зникає, в дефолтному стані. Саме тому на базі моїх романтично-ностільгічних спогадів мені цікаво зробити інтерпритацію того монологу, який я прожив 17 перших років свого життя».

На заході кожен бажаючий може залишити кошти на благодійність або купити пляшку хмільного напою, кошти за яку також підуть на допомогу.

Андрій Палаш, керівник центру сучасної культури у Дніпрі: «На цих заходах ми збираємо гроші для наших друзів, які зараз в ТРО або ЗСУ. І збираємо там на бронежилети, на шоломи і ті речі, які зараз потрібні».

Організатори різних культурних центрів міста об’єдналися заради однієї мети – допомогти фронту.

Євген Гончаров, співзасновник «Module» та «Abstract Beats»: «Зараз в нас іде війна, і в нас є потреба на збори коштів на різні потреби для наших хлопців, хлопців та дівчат, які зараз на фронті. Щоб організувати збір цих коштів, ми вирішили, що це треба робити якісь івенти з музичною складовою, тому що саме з музичною складовою ми займалися під час мирного життя».

«Комендантський джаз» проводять щоп’ятниці о шостій вечора. Наступного разу виступатимуть Антон Слєпаков з Вагоноважатих та Андрій Соколов зі своїм спільним проектом «Варнякання».