Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відбулися другі збори міськради з мешканцями 118 будинку на Перемозі

Міськрада продовжує зустрічатись з мешканцями постраждалого будинку на житловому масиві Перемога. Кожні збори — нові питання й відповіді. Що від влади почули мешканці й які питання розглянули цього разу? 

З моменту трагедії на житловому масиві Перемога пройшло більше чотирьох місяців. Втім, роботи комунальників, приватних компаній й міської ради все ще тривають.
Задля інформування жителів 118 будинку, представники міськради організували загальні збори, які проводять кожні два тижня.
Це вже другі збори стурбованих жителів і представників міськради. Цього разу головне питання — технічна експлуатація будівлі — підвали, комунікації, каналізація й стеля. 
Мешканці вдячні міськраді за те, що ті підтримують з ними зв’язок і докладають максимум зусиль до робіт.

Лідія, мешканка будинку Набережна Перемоги,118, 3 корпус: «Добре те, що почали з нами спілкуватись кожні два тижні. Вони одразу зібралися зі всіма різними представниками по різним напрямкам, як сьогодні. Які питання — такі й представники, які виконують цю роботу».

Кожен мешканець може індивідуально поспілкуватись з фахівцями. Жителі 118 будинку розуміють, що процес відновлення споруди довгий, але вони готові чекати.

Ірина, мешканка будинку Набережна Перемоги,118, 3 корпус: «Це не так – прийшов, відрізав, приліпив там щось. Це все треба… проєкт, розгляд. А не так, що смикнув за якийсь під’їзд — і половина будинку впала. Ще, вибачте, це не мирний час. Можливо, у мирні часи це все швидше відбувалося, а зараз із цими обстрілами… І взагалі, ми в такий час живемо, що я думаю, що взагалі, Слава Богу, що така робота відбувається».

Під час попередніх зборів жителям пообіцяли: будівлю зносити не будуть. Втім, питань було чимало.

Володимир Федеренко, голова Соборної адміністрації: «Два тижні тому ми зустрічались. Було приблизно 30-35 осіб, сьогодні вже було 19 осіб. Тобто у людей з кожною нашою зустріччу менше і менше питань».

Такі зустрічі міськради з мешканцями будуть проводитись кожні два тижні.

Читайте також: Куди звертатись дніпрянам, чиї будинки пошкодило внаслідок російських атак