Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі відбулося засідання містобудівної ради міста

У Дніпрі пройшло засідання містобудівної ради. На розгляд архітектори винесли п’ять проектів, серед яких є й ті, що дійсно можуть здивувати. Які ж саме розробки обговорили найкращі архітектори міста?

Чергове засідання містобудівної ради, вперше у новому році. З’явилось декілька цікавих проектів, які без погодження з громадськістю неможливо реалізувати. Один з них – новобуд на Червоному Камені. Колись забудова житломасивів Покровського, Червоного Каменю та Паруса не була сформована та завершена. Під час будівництва  про торговельну інфраструктуру майже не думали. Також через розпад СРСР не завершили рекреаційні зони. Наразі архітектори планують зведення житлового комплексу із торговельним центром на першому поверсі, також планують ревіталізацію прилеглої до новобуду території. Цей будинок буде «першою ластівкою» на житломасиві.

Олексій Образцов, архітектор проєкту будівництва (Велика Діївська, 28Н): “У цьому проекті ми виходимо на якісно новий рівень, пропонуючи торговельний центр, підземний паркінг, а сам Червоний Камінь – чудово розташований”.

Та це не все. Нові будівлі з’являться й у центрі міста. Одна з них – на проспекті Олександра Поля. Друга – на площі Успенській, там зведуть торговельно-діловий центр, який доповнить цілісну архітектуру нового громадського простору.

Михайло Аліпов, голова Дніпропетровської обласної організації Національної спілки архітекторів України: “Дом, который фактически формирует один из фасадов Успенского сквера. Тот сквер-парк, который город сейчас старается закончить. И для нас это была ответственная задача”.

Усі об’єкти, які обговорювали на засіданні містобудівної ради, отримали пропозиції громадськості та архітекторів. Деякі з них відправили на доопрацювання.