Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі від водоростей чистять прибережні зони

Дніпро має бути чистим. Комунальне підприємство “Дирекція територій та об’єктів рекреацій” розпочало співпрацю з каякерами. Прибирають велику кількість водоростей, які течією прибиває до берега. Такі акції проводять не вперше.

Щороку прибережні зони Дніпра потерпають через надмірну кількість водоростей. Вода стає каламутною та цвіте. Крім того, з’являється неприємний запах. Від цього страждають і відпочивальники, і власники малого бізнесу, як, наприклад, каякери. Щоліта несуть збитки, адже брати напрокат плавзасіб і кататися в таких умовах люди не хочуть.

Ігор Гоц, підприємець:  «Перший раз ми самі зробили вивіз водоростей з першої половини берега, яка ближче до нас знаходиться. А другий вихід — це ми звернулися до адміністрації парку, щоб нам надали якусь допомогу у вигляді людської сили».

 Відгукнулося комунальне підприємство “Дирекція територій та об’єктів рекреацій”. І почали чистити Дніпро спільними зусиллями. 

Сусанна Живілова , директорка комунального підприємства “Дирекція територій та об’єктів рекреацій”: «Ми співпрацюємо таким чином, що каякери з води підтягують ці водорості до берега, а наші співробітники їх прибирають з берега, погружають в машину і вивозять. Оскільки водорості — органічні речовини, як листя та трава, то ми можемо використовувати їх в якості компосту, що ми саме й зробимо».

Акцію з очищення річки комунальники проводять не вперше.

Сусанна Живілова, директорка комунального підприємства “Дирекція територій та об’єктів рекреацій”: «Минулорічна акція проходила на Монастирському острові парку Шевченка. Ми прибирали берегову частину острову, було зібрано дуже багато сміття. Наша задача – поліпшити екосистему, щоб наша річка не цвіла завчасно».

Такі спільні акції планують проводити й надалі. Щойно водорості знов розростуться,  каякери та комунальники знов візьмуться за прибирання.