Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі від рук вандалів потерпає електротранспорт

У Дніпрі від рук вандалів значною мірою потерпає електротранспорт. Псують як рухомий склад, так і зупинки та прилеглу до них територію.

«З хуліганських спонукань, заради розваги закидають камінням скло тролейбусів, трамваїв, дряпають монетами скло салонів, наносять графіті, щось розмальовують фломастером. Уявіть собі цілий вагон 15 метрів, який розмальований чорною фарбою повністю: панелі, стелі, сидіння. Псують також і зупинки: розбивають лампочки, лавочки, рекламу, урни. Такі випадки ми обов’язково фіксуємо. Коли розбили скло, наприклад, трамвай на лінію вийти не може», — розповідає Євгенія Гаупт, заступник начальника депо з безпеки руху КП «Дніпровський електротранспорт».

Зазвичай робітники депо викликають поліцію. Правоохоронці складають протоколи. Розбите скло слід замінити, змити нанесену фарбу — для цього залучають фахівців, які змушені виконувати роботу, змінювати скло, брати розчинник та знімати фарбу. За підрахунками департаменту транспорту, всі ці дії обходяться місту приблизно у 8 млн гривень на рік.