Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі вчергове прибирають стихійні сміттєзвалища

Генеральне прибирання. Департамент екологічної політики міськради вчергове взявся за ліквідацію стихійних сміттєзвалищ в місті. Купи мотлоху дніпряни самі ж і зносять до сміттєвих контейнерів. Все це накопичується і врешті перетворюється на звалище. Не зупиняють людей навіть штрафи за забруднення довкілля.

«Чисто не там, где убирают, а там, где не мусорят».

Валерій Фролов щодня виїздить на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ. Каже, їх частенько створюють самі містяни поблизу своїх будинків. Обробку заявок на 2022-й рік почали два тижні тому.

Тетяна Левачова, начальниця відділу екологічного контролю департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: «На цей рік дев’ять з половиною мільйони гривень – уже розпочалися роботи. Роботи розпочалися вже другу неділю, ми розпочали роботи і підрядник, наш товариство з обмеженою відповідальністю “Екологія-Д”, виконує роботи по всьому місту. У нас в основному сміттєзвалища в Амур-Ніжнєдніпровському районі».

На цей рік в планах – прибрати більше 9 тисяч тонн непотребу з незаконних сміттєзвалищ. Вивезуть усе сміття на полігон «Правобережний».

Наталія Вовкун, головний спеціаліст департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: «Наразі ми бачимо сміттєзвалище, яке з’явилося завдяки тому, що приватний сектор зносить своє сміття. Вони не дуже заключають договори – це для них дуже важко зрозуміти , що потрібно його заключати».

Представники департаменту вкотре попереджають місцевих не зносити свій мотлох і не кидати його купами, адже доведеться сплачувати чималий штраф.