Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі в навчально-виховному комплексі №33 відкрили 12-ту  мініскульптурку

У Дніпрі проєкт «Відчуй Дніпро» продовжує наповнювати місто артами. На фасаді колишньої Маріїнської гімназії відкрили 12-ту мініскульптурку, присвячену музі Вадима Сідура. 

Доторкнись – знайди свою музу. Саме таке повір’я має нова, 12-та мініскульптурка, яку відкрили у Дніпрі. Цього разу арт-об’єкт присвячений музі Вадима Сідури.

Євген Хорошилов, начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міськради: “Сьогодні 12-ту мініскульптурку ми відкриваємо. Мініскульптурка присвячена видатному нашому земляку, скульптору Вадиму Сідуру, який дуже відомий по за межами країни, який має багато скульптур, які встановлені в різних куточках Європи. Але ж в нашому місті про нього недостатньо багато відомо, і недостатньо багато про нього ми знаем”. 

Скульптура тепер прикрашатиме фасад Маріїнської гімназії – зараз це навчально-виховний комплекс №33. Саме тут у роки свого життя навчався видатний митець Вадим Сідур.

Лідія Яворенко, директорка навчально-виховного комплексу №33: “Ми повинні знати, пам’ятати свою історію. Ми горді з того, що Вадим Сідур, який прославив наше місто, взагалі Україну, навчався саме в нашій школі. Маріїнська гімназія завжди, з дня її заснування – їй наразі сьогодні вже 155 років – завжди була культурним, просвітницьким центром”. 

Новий міні-арт присвятили музі Вадима Сідура – його дружині. Скульптор Гарнік Хачатрян, заслужений художник України, каже: створював скульптуру близько тижня.

Гарнік Хачатрян, заслужений художник України: “Каждая мелкая вот эта пластика связана с городом, с историей города. Так что это очень здорово, это как бы иллюстрирует городскую историю. И моя роль в том, что я, так сказать, увековечил графику Сидура”. 

Мініскульптурки створюються і відкриваються у Дніпрі вже 2 рік завдяки проєкту «Відчуй Дніпро». Найближчим часом автори проєкту планують відкрити ще 4 міських прикраси.

Карен Агаджанян, куратор молодіжних проектів Дніпра: “Над скульптурою працювала велика команда. І вона не так просто нам далась. Бо взагалі у творчості Вадима Сідура є такі пікантні моменти, і взагалі цікаві такі скульптури в музеї можна побачити. Тому було важко знайти таку ідентичність Вадима Сідура, яку ми зможемо зберегти все ж таки на фасаді школи”. 

Відтепер кожен, хто доторкнеться до музи Вадима Сідура, обов’язково знайде свою музу.