Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі, в клінічній лікарні №4, відкрили першу COVID -лабораторію

ПЛР-тест на Covid всього за три години. У Дніпрі, в клінічній лікарні №4, відкрили першу Covid-лабораторію з надсучасним обладнанням. Тепер, щоб дізнатися результат тесту на «корону», довго чекати не потрібно, відповідь буде готова усього за 3-4 години.

Три кімнати. На вигляд – звичайні лабораторії, але саме тут зараз виявляють винуватця світової пандемії. Це перша у Дніпрі лабораторія полімеразної ланцюгової реакції.

Наталя Бут, виконуюча обов’язки гендиректора міської клінічної лікарні №4: “Такий відділ у нас ніколи не працював, у нас була велика клініка, діагностична лабораторія, у склад якої входив бактеріологічний та біохімічний відділ. Зараз ми маємо ліцензію”.

Зі слів Наталі, раніше кожного ранку аналізи треба було переправляти до обласної лабораторії, а потім чекати майже добу.

Наталя Бут, виконуюча обов’язки гендиректора міської клінічної лікарні №4: “Це не було дуже зручно. Це особлива система логістики, це машина, це водії, це були додаткові витрати”.

Зараз, щоб виявити коронавірус, достатньо три-чотири години. Щодня тести здають близько 50 пацієнтів лікарні.

Лариса Карпенко, завідувачка клініко-діагностичної лабораторії лікарні №4: “Главное в организации ПЦР-лаборатории – это чтобы не было контаминации генетического материала. То есть занос фрагментов внутривидовых кислот, и не было ложно положительных результатов”.

Головний етап дослідження проводять ось такі маленькі апарати. Вони і виявляють коронавірус.
Загалом у місті планують відкрити ще шість таких лабораторій.