Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі в історичному музеї евакуювали величезні люстри і знайшли «привіт з минулого»

Зі стелі Білої зали Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького було знято дві величезні люстри. Про це журналісту «Дніпро TV» розповів дизайнер, підприємець, співзасновник громадського об’єднання Dnipro.design Максим Гольдін.

«Євакуювали двох «дівчат» зі стелі Білої зали Дніпропетровського національного історичного музею ім. Яворницького. Бо від наших пришелепкуватих сусідів можна чекати що завгодно», – каже Максим.

За його словами, ідею, що було б не погано зняти ті люстри, бо якщо прилетить, то не вціліє, озвучила начальниця Управління з питань охорони культурної спадщини Дніпровської міської ради Надія Лиштва.

Дизайнер розповів, що в першу чергу цінність становлять не стільки самі люстри, скільки кахлі під ними, бо вони автентичні.

«Ми домовились з нашими партнерами про допомогу вартісною підйомною технікою, бо висота – 10 метрів. І разом з хлопцями – фахівцями з висотних робіт демонтували люстри», – розповів Максим Гольдін.

Він повідомив, що «одна з дівчат», мала з собою дуже цікавий документ. Така собі «капсула часу» через 45 років – привіт із далекого 1977 року, від майстрів, які ці люстри монтували і підключали.

Тепер люстри почистять, доречі, вперше з 1977 року та зберігатимуть в фондах до кінця бойових дій, поки залишається вірогідність ракетного удару.

Читайте також: Громада Дніпра повернула у власність міста гуртожиток.