Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі в Департаменті транспорту розповіли подробиці конфлікту між водієм автобуса та пасажиркою

Представник департаменту транспорту Дніпровської міськради Іван Васючков спростував інцидент у одному з автобусів міста, який поширили телеграм-канали, звинувативши водія громадського транспорту у тому, що він нібито порвав пасажирці кофтину.

“Невідома жінка, розіславши по місцевим ЗМІ інформацію про напад на неї з боку водія автобуса. Нібито через її розмову телефоном водій спочатку нецензурно лаявся на неї, а потім навіть розірвав на ній одежу. Свідків немає, але є фото водія-нападника і все. Всі мають повірити жертві.
Кожен з таких випадків ми розбираємо персонально, щоб у випадку провини була відповідальність. Розібрали в цей випадок.

На щастя в цьому автобусі встановлено відеоспостереження. Запис, нажаль, без аудіо, але… Відповідно до запису очевидні факти, які заперечують звинувачення по більшості фактів:
1) Водій не нападав на пасажирку, а виключно захищався від її ударів;
2) Саме пасажирку заспокоювали інші пасажири;
3) З салону автобусу мадам вийшла у повністю цілому одязі. Хто і де її розірвав відомо тільки цій особі.
Так, водії далеко не святі та іноді можуть утнути “дичину”. Але, безпідставна агресія з їх боку зараз дійсно дуже рідке явище. Хоча і серед цієї професії трапляються не дуже адекватні люди, але не думаю що частіше ніж серед інших.
Так, іноді люди, що скаржаться на неправомірні дії без фактичних доказів або хоча б свідків, ображаються коли “не вірять їх чесному слову”. Але дійсність така, що обставини значної частини випадків після перевірки не повністю співпадають зі словами скаржника. Іноді скаржник, навмисне або ні, замовчує частину своїх дій або обставин конфлікту. Наприклад лайку або агресію у бік водія. Іноді в цілому дзеркалить ситуацію, намагаючись створити жертву з себе. Саме так, як на нашу думку відбулося в цьому інциденті.
Сумно, що через наклеп таких “тварин” мають гаяти час та доводити свою невинність нормальні люди, що просто працюють собі тихенько та й не чипають нікого. Та й хайпові фейки про розірвані водієм в автобусі блузки розлітаються краще, ніж правда. Так само як і фейки про розп’ятих мальчиків у трусіках…
Відео та пояснення від водія додаю”, – повідомив Іван Васючков.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2022/08/299020953_5665461683488282_8652470611871817669_n-1.mp4