Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі утеплять ще 36 закладів освіти

25 млн євро на підвищення енергоефективності шкіл та дитсадків отримало місто від Європейського банку реконструкції та розвитку. За ці гроші утеплюють 21 заклад освіти, а до кінця цього року ця цифра збільшиться ще на 15.

Вже півтора року, з 24 лютого 2022 року, вихованці дитячого садочка №68 навчаються дистанційно. Про повернення до закладу мріють і діти, і їхні батьки.

Тетяна Смітко, в.о. директора ЗДО № 68: «Батьки дуже хотять в садочок, постійно приходять, запитують, коли ми відкриємося. Так, вони бачать, що в нас зробили утеплення, укриття, і сподіваються, що скоро ми вже відкриємося і діточки прийдуть до садочка».

Фасад будівлі вже утеплили, замінили вікна та двері. Зараз облаштовують евакуаційні виходи. Освітні заклади модернізують по всьому місту. На це Дніпро отримав від Європейського банку реконструкції та розвитку черговий транш на підвищення енергоефективності.

Валерія Нікіфорова, представниця відділу технагляду департаменту гуманітарної політики ДМР: «Наразі в 21 закладі тривають роботи, в 9 будуть розпочаті найближчим часом. У 6 теж приступлять до робіт. Поки що це утеплення, але також замінюють вікна, де це необхідно».

Дитячий садочок №68 найближчим часом буде готовий зустрічати своїх вихованців. Тут вже облаштували всім необхідним укриття.

Читайте також: У Дніпрі інспекція міськради перевірила роботу кафе у природоохоронній зоні державного значення