Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі укриття у школах № 129 і № 136 відповідає всім вимогам

Чергова по місту Ксенія Сушко, заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарної політики, перевірила виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо облаштування укриттів у Дніпрі і вільного цілодобового доступу до них.

Сьогодні пані Ксенія завітала до СШ № 129 та в НВК № 136 Дніпровської міськради. Вона  проінспектувала найпростіші укриття у цих закладах та впевнилася у цілодобовій доступності сховищ.

Облаштування найпростіших укриттів здійснюється відповідно до Вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 09.07.2018 № 579.

Сховища в школах відповідають основним нормам: є таблички і покажчики руху, місце для чергового, який веде облік відвідувачів, місця для сидіння, туалетні кімнати, вентиляція, медикаменти для надання невідкладної допомоги, шанцевий інструмент, вогнегасники, питна та технічна вода. Також укриття оснащені додатковим аварійним освітленням.

Окрім того, НВК № 136 — один із закладів, який постраждав під час ракетної атаки. У школі замінили вікна у кабінетах, коридорі та повністю в актовій залі.

Читайте також: У Кривому Розі водій напідпитку спричинив смертельну ДТП