Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі учасники Університету третього віку займаються бачатою

Сьогодні черговий по місту Артем Нідєлько перевірив врахування побажань людей поважного віку по розширенню занять для підтримки їхньої фізичної активності. Він відвідав заняття з оздоровчої зарядки з елементами бачати.

«З мого досвіду, це найвеселіша та найрухливіша ранкова зарядка. На неї прийшли близько 40 учасників. Загалом у нас дуже активні слухачі та слухачки, які ходять на всі наші рухливі заняття, а саме: китайська гімнастика «Плейстик», звичайна зарядка, зумба, східні танці та скандинавська хода. У нас дуже різноманітна програма, тому запрошуємо всіх», — закликає він.

Пані Лідія вже 4 роки займається в Університеті третього віку. Розповідає, що відвідує всі заняття, які пропонують: різноманітні  лекції, практичні заняття та не забуває і про спорт. Завдяки цьому пані Лідія тримає в тонусі і мозок, і тіло. 

«Це дає енергію, задор, наснагу. У нас в дитинстві такого не було, а зараз діти та онуки виросли, і я замаюся тільки собою. Підтримую свій стан, адже здоров’я потребує допомоги. Мені дуже тут подобається, отримую спілкування та шикарні емоції», — розповідає учасниця УТВ Лідія Мосієнко.

Оздоровча зарядка з елементами бачати має безліч своїх переваг.. За словами тренера, всі учасники його групи готові ходити на бачату навіть у дощ. 

«Саме через рухи ми змінюємо свій стан, ми з ними працюємо, ми себе налаштовуємо на кращий емоційний стан, ми себе оздоровлюємо. Також це дуже необхідно, бо ми разом спілкуємося, ми контактуємо та через танці гуртуємося», — зазначає тренер Університету третього віку Сергій Молчанов.

Заняття з бачати проходять двічі на тиждень у парку Глоби. Загалом щомісяця зарядку відвідують до 200 учасників Університету третього віку. 

Наразі учасниками УТВ вже є 14 615 людей. Близько тисячі — це внутрішньо переміщені особи.

Читайте також: Із початку 2023 року у ЦНАПах Дніпропетровщини надали понад 715 тис адмінпослуг