Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі учасники Університету третього віку відвідують заняття з китайської гімнастики

Сьогодні, 17 серпня, черговий по місту Артем Нідєлько перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо підтримки активного життя для людей поважного віку, а саме учасників Університету третього віку. Він відвідав заняття з китайської гімнастики з ракеткою «Плейстик». Цей вид спорту вважається найменш травматичним та безпечним.

«Ми побачили, як займаються наші підопічні. Вони з гарним настроєм, як завжди усміхнені, енергійні, з самого ранку вийшли з ракеткками. Це один з рухливих видів наших занять, які організовані для наших слухачів. Зараз плейстиком займаються на 4-х локаціях в різних районах міста», – зазначив директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР Артем Нідєлько.

Пані Ірина вперше зайнялася китайською гімнастикою у 2015 році. Каже, що коли дізналася, що такі заняття є в Університеті третього віку, то записалася і тепер відвідує регулярно.

«Ці заняття впливають на здоров’я, це і суглоби, і серцево-судинні система, і легені. Загалом фізичний стан покращується. Це ментальне здоров’я, тому що ми вчимо вправи, ми концентруємося, це розвиває нашу пам’ять. І Звісно, що це духовне здоров’я, тому що ми відволікаємося. Це своєрідна медитація», – розповіла учасниця УТВ Ірина Францкевич.

Заняття мають два рівні підготовки – для новачків та тих, хто вже має базові навички. Загалом китайську гімнастику відвідують 150 учасників УТВ. Заняття проводяться 2 рази на тиждень на кожній локації.

Окрім китайської гімнастики, слухачі УТВ можуть також відвідувати і інші спортивні заняття, а саме скандинавську ходьбу, оздоровчу гімнастику з елементами зумби та бачати, східні танці, та новий напрямок – черлідинг.

Учасниками Університету третього віку може стати будь який громадянин, який зареєстрований у Дніпрі. Є критерії по віку – для жінок – це від 55 років, для чоловіків – від 60 років.

Щоб стати учасником Університету третього віку потрібно надати заяву з пред’явленням оригіналів та копії наступних документів:
– паспорта громадянина України
– пенсійного посвідчення (за наявності)
– довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру;
– довідку ВПО (у випадку з внутрішньо переміщеними особами).
Всі документи потрібно принести за адресою – вулиця Старокозацька, 40Б.

Читайте також: Як Дніпро допомагає жителям ОСББ готуватись до зими?