Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі учасники Університету третього віку готуються до літнього балу

Стилістика справжнього віденського балу. Учасники соціального проєкту «Університет третього віку» готуються до літнього балу. Вже 1 липня вони продемонструють глядачам 16 класичних танців. 

Валентина Попова, учасниця проєкту «Університет третього віку»: «Спочатку прийшла просто подивитись на зимовий бал. Підійшла до керівництва й спитала, чи можна приєднатися. І з того часу я разом з колективом. У юності танцювала з різними колективами».

Традиція проведення балу класичних танців прийшлася до душі учасникам проєкту.

Маргарита Прядка, представниця департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики ДМР: «Кожного сезону ми проводимо тематичний бал. В нас був і зимовий, і осінній, і зараз ми вже дійшли до літнього балу, у якому приймають участь учасники університету».

16 видів класичних танців продемонструють люди елегантного віку. Серед них полонез, падеграс, гавот та інші.

Олена Фоменко, хореографка: «Починали ми потихеньку, а зараз постійно ускладнюємо процес, тепер нам цікавіше танцювати складні танці».

Окрім історичних бальних танців, колектив вивчає і народні.

Олена Фоменко, хореографка: «Звичайно, ми танцюємо й інші види танців, зокрема, сучасні, народні. Щоб вивчити якийсь складний танець, нам потрібно 3 місяці».

Бал відбудеться 1 липня в парку Шевченка. Подивитися на майстерність учасників зможуть всі охочі.

Читайте також: Півтори доби на трасі зі своїм моторолером: бабуся із Дніпра загубилася під Кривим Рогом