Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі у центральній бібліотеці укриття працює цілодобово і може прийняти до 100 людей

Чергова по місту заступниця директора Департаменту парків та рекреації Петренчук Анастасія перевірила виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо облаштування тимчасових укриттів у Дніпрі та їх доступність у будь який час. 

Дніпровська міська центральна бібліотека – великий культурно-освітницький заклад. Тут вчаться, відвідують семінари, лекції, майстер-класи велика кількість дітей та дорослих. Більш того, будівля знаходиться у самому середмісті, на розі двох густонаселених вулиць. Тож укриттям мають змогу користуватись не тільки відвідувачи бібліотеки, а й мешканці прилеглих будинків, офісів, пішоходи.

Укриття працює цілодобово, ключ зберігається у чергового, який завжди у фойє бібліотеки. На вході в укриття розміщений номер телефону контактної особи. Одночасно в укритті можуть перебувати близько 100 осіб.

Минулого року в укритті був зроблений ремонт. Наразі його стан відповідає усім вимогам ДСНС для найпростішого укриття: є туалет, запаси питної води, медична аптечка з базовим набором ліків, засоби пожежогасіння, камери відеоспостереження“, – зазначила чергова.

Читайте також: У парку Шевченка у Дніпрі ремонтують гранітні сходи