Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі, у парку «Новокодацький», діти разом з дорослими висадили ялинки

У Новокодацькому парку Дніпра — 60 нових ялинок. Їх висадили дніпровські школярі разом з дітьми внутрішньо переміщених осіб. 

«Підсипаємо землю сюди, щоб ялинка була на рівні землі. Обережно перевертаємо її і виставляємо сюди».

60 нових ялинок з’явились у Новокодацькому парку. Висаджували деревця школярі Дніпра і діти внутрішньо переміщених осіб.

«Сьогодні я садив ялинки, прийшов зі своєю мамою та двома братами. Потрібно, щоб ялинка прижилася, бо вона помре, треба її правильно полити, акуратно засадити. Поливка рослин: головне — лити під корінь, корінь тоді насичується вологою і росте швидше».

Дар’я Біла, директорка департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міськради: «А ідея в нас така: щоб зараз, коли вони маленьки — висаджують маленькі ялиночки. А вже за декілька років, обов’язково після нашої перемоги, дітки сюди приїдуть і будуть згадувати, з яким теплом їх приймав Дніпро».

Діти назбирали понад 2 тонни макулатури, яку обміняли на молоді деревця. Фахівці порадили, як і коли правильно висаджувати ялинки.

Ірина Козлова, заступниця директора департаменту екологічної політики Дніпровської міськради: «Виявилося, що зараз майже останні дні, коли можна висаджувати. Нам надали поради, як їх правильно висаджувати, і ми зберігли ці умови. І діти, ви бачите, як вони гарно саджають, вони навіть вміють це робити».

Тепер у ботанічному саду ростимуть ще 4 сорти ялинок.