Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі у парку Глоби розпочалися роботи з догляду за старими деревами

У парку імені Лазаря Глоби в Дніпрі комунальники почали омолоджувати старі дерева та обрізати на них аварійні гілки. Про це повідомляють у КП “Дирекція територій і об’єктів рекреації”.

Також триває планове видалення сухих, аварійних та пошкоджених дерев.

“Навіть маючи зелене листя, дерева можуть бути аварійними та зламатися при буревії. В силу біологічних особливостей, дерево може мати зелену крону, та повністю вигнівший стовбур, що стоїть лише на корі“, – зазначають у підприємстві.

Доказом того стали старі верби, які зовні зелені, мали великі дупла та всередині були повністю трухляві. Співробітники КП показали фото зрізаного дерева.

“Суховершинна тополя біля алеї, висотою близько 20 метрів – стояла лише на корі та будь-якої миті могла впасти. Адже суховершинність – ознака часткової загибелі коренів, і немає жодної гарантії, що таке дерево не впаде за різкого пориву вітру“, – додали у КП.

Незабаром буде видалено і сухі дерева, що стоять на галявинах в центральній частині парку – там, де навесні 2021 року понад місяць тривало затоплення грунтів, що привело до масової загибелі рослин.

Всі роботи проходять у присутності профільних фахівців департаменту парків.

Читайте також: Громадам області вручили другу партію нових шкільних автобусів