Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі у День Гідності та Свободи вшанували пам’ять загиблих героїв

У Дніпрі, 21 листопада, в День Гідності та Свободи, представники міської та обласної влади, духовенства, правоохоронних органів та рятувальники поклали квіти до пам’ятного монумента на алеї Героїв, запалили лампадки. Вшанували усіх полеглих на Майдані, а також захисників, що загинули, виборюючи свободу України. 

День Гідності та Свободи — свято в Україні, що святкується щороку 21 листопада на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

Саме 21 листопада 2013 року відбулися перші протести української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

У відміну від Помаранчевої революції, захист гідності та свободи під час подій призвів до втрат життів численних українських патріотів: 106 людей були вбиті і понад 2 тис. поранені. А навесні 2014 року розпочалася збройна агресія росії, яка супроводжувалася окупацією Криму та окремих територій Донецької та Луганської областей. Уже другий рік поспіль День Гідності та Свободи відзначається на тлі повномасштабного вторгнення рф. Україна знову бореться за свою свободу та незалежність.

Читайте також: У Донецької області в бою з окупантами загинув Ярослав Павленко з Дніпропетровщини