Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі центри соціальної підтримки доглядають за довкіллям

Працівники соццентрів не залишились осторонь та зробили свій вклад у покращення довкілля. Яку роботу провели і які рослини тепер прикрашають їхні території? 

Центри «Обійми» та «Барвінок» активно готуються зустрічати весняно-літній період. До садових робіт долучились обидва колективи, які вже довго чекали на сонячний день. Кожен працівник вважає необхідним доглядати за довкіллям, а також вони мають спільну ідею й мету.

Лідія, завідувачка господарством Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми»: «Ми чекаємо на перемогу і чекаємо, щоб діти повернулися сюди. Бо ми їх дуже любимо та сумуємо за ними. Ми насадили кущі, п’ять дерев і багато-багато квітів. Щоб було насправді квітуче подвір’я, щоб діти раділи, раділи кожному кустику і кожній квіточці». 

Також підрізали старі кущі, щоб рослини скоріше заквітли новими молодими бруньками. Водночас зібрали все старе листя. Ґрунт у кожній клумбі підготували до висадження жасмінну та нарцису.

Марія Атрошкіна, виконуюча обов’язків директора Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Барвінок»: «У всьому світі боряться за екологічні права. Тобто у всьому світі про це говорять. Про те, як потрібно висаджувати та чому потрібно висаджувати дерева, чому потрібні такі заходи, як прибирання в лісах, в полях. Для того, аби наша екосистема все ж таки змогла нам допомогти жити. Так як дерева, квіти — це все кисень, це здоров’я». 

Робітники впевнені, вони роблять великий вклад у майбутнє не лише міста, а й країни, бо Україна – квітуча.

Читайте також: У Дніпрі на участь у програмі співфінансування ремонтів ОСББ та ЖБК у 2023 році було подано 533 заявки