Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі центр «Обійми» допомагає сім’ям у складних життєвих обставинах

Черговий по місту Едуард Підлубний, заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики ДМР, перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо піклування про сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У відділенні «Служба підтримки сім’ї» Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Обійми» допомагають сім’ям у складних життєвих обставинах. Команда фахівців та їхня комплексна робота з відвідувачами відділення покликані допомогти зберегти сім’ю, попередити розлучення дітей з їхніми батьками, визначити проблеми дітей і батьків, надати їм соціальну допомогу, збільшити можливості батьків належно турбуватися про своїх дітей та захищати їх права.

У центрі «Обійми» допомагають вирішити проблемні питання у сім’ї, подолати складні життєві обставини сім’ям з дітьми, оформити документи, відновити родинні зв’язки; запобігають вилученню дитини з родини; навчають батьківським навичкам, формують відповідальне ставлення до батьківства; консультують батьків; надають комплексну міждисциплінарну допомогу у створенні оптимальних умов для збереження родини та здорових взаємовідносин між членами родини сім’ям з груп ризику.

У відділенні працюють логопед, психолог, фахівець із соціальної роботи. Фахівці проводять корекційно-розвиткові заняття з дітьми, майстер-класи, тренінги, психологічні консультації з батьками. Заняття відбуваються в індивідуальній та груповій формах за зручним для відвідувачів графіком у відділенні та онлайн.

3 початку 2023 року до відділення «Служба підтримки сім’ї» звернулись 29 сімей (виховують 52 дитини), які опинились у складних життєвих обставинах. Це сім’ї з дітьми з особливими освітніми потребами, багатодітні та прийомні сім’ї, сім’ї в стадії розлучення.

Допомогу у відділенні отримують, зокрема, 14 сімей внутрішньо переміщених осіб, в яких виховуються 22 дитини, та 3 сім’ї, що тимчасово перебувають за кордоном (в дистанційному форматі).

Читайте також: У Дніпрі пільговий проїзд по учнівському квитку діятиме і влітку