Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі тривають ремонти у будинках ОСББ та ЖБК: черговий по місту перевірив, як проходять роботи

Сьогодні черговий по місту Ткаченко Святослав, директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради, перевірив проведення ремонтів у будинках ОСББ та ЖБК.

В ОСББ «МОНІТОРНА 2» був виконаний поточний ремонт м‘якої покрівлі пʼятьох підʼїздів: 2 та 6-9. Це вже друга відремонтована покрівля за Програмою співфінансування у 2024 році.

Ремонтні роботи тривали місяць та були завершені наприкінці березня. При ремонті використовувався високоякісний матеріал – бікрост.

В ЖБК №311 нещодавно завершився поточний ремонт ліфтового обладнання, 25% за який сплатили мешканці, а 75% – місто. Були замінені троси та кабіни ліфтів у двох підʼїздах (9 та 10).

Головна різниця між капітальним ремонтом ліфтів (де 10% сплачує ОСББ, а 90% – міська влада) та поточним ремонтом (принцип 25/75) в тому, що при виконанні поточного ремонту ліфтового обладнання замінюються лише окремі складові шафи керування, двигуна або лебідки. Можлива також нова обшивка кабіни. Проте, якщо об‘єднанню необхідно повністю оновити ліфт – треба подавати заявку на капітальний ремонт.

Ремонт у цьому кооперативі – перший з виду робіт «ліфтове обладнання», виконаний за Програмою співфінансування в 2024 році.

Роботи тривали тиждень. Мешканці залишились дуже задоволені, адже ситуація з тросом ліфта була аварійною.

Міська програма співфінансування поширюється на багатоквартирні будинки у місті Дніпрі, які експлуатуються більше десяти років, та передбачає співфінансування робіт у будинку.
ОСББ та ЖБК достатньо зібрати 25% від вартості робіт, а 75% допоможе оплатити міська влада.

Зараз по всьому місту проходять поточні ремонти електромереж, сантехніки, покрівлі, ліфтового обладнання. В роботі перебуває 127 заявок, з них – 19 виконано (3 покрівлі, 2 сантехніки, 1 ліфт, 13 електрик).

Читайте також: У Дніпрі ГО «Океан добра» з початку повномасштабного вторгнення рф допоміг майже 2 500 ВПО похилого віку та з інвалідністю