Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі тільки у 2023-му понад 154,5 млн грн матеріальної допомоги надали містянам, житло яких постраждало від ворожих ракетних обстрілів

У дніпровських управліннях соціального захисту населення на обліку – третина мешканців міста, зокрема і ВПО. Це громадяни пільгових категорій, які отримують державну та міську соціальну допомогу, а також послуги у комунальних закладах соціального захисту. У найбільшій комунальній установі соціального захисту – Дніпровському міському територіальному центрі – обслуговують понад 13 тис. осіб поважного віку та з інвалідністю.

Надання матеріальної допомоги залишається вагомою підтримкою дніпрян. Наприклад, у 2023-му  дорослим  та дітям з інвалідністю, їхнім родинам було надано понад 31 млн грн допомоги на оплату комунальних послуг. На соціальний захист афганців і чорнобильців  з міського бюджету було виділено понад 26 млн грн. Захисники у рамах муніципальної програми «Родина Героя» отримали матеріальну підтримку на понад 23 млн грн. Дніпряни, які опинилися у складних життєвих обставинах, – на загальну суму понад 60 млн грн.

«Попри труднощі воєнного стану, торік нам вдалося досягти успіхів. Відкрили Прозорий офіс – новітній центр надання адміністративних та соціальних послуг, який об’єднує в собі понад 300  сервісів. Створення Прозорого офісу – результат злагодженої співпраці держави та громади. Дніпряни мають сучасний, комфортний та доступний простір, де можна оформити необхідні документи та різну соцдопомогу. Усе в одному місці, без біганини по установах. За 2023-й місто надало понад 154,5 млн грн матдопомоги містянам, житло яких постраждало від ворожих ракетних обстрілів. Місто не залишило нікого наодинці з бідою. Торік  оновили й 8 приміщень у закладах соціального захисту. В одному закладі ремонт ще триває. Місто надавало безкоштовні гарячі обіди для ВПО. За 2023-й надали більше ніж пів мільйона гарячих обідів. Торік стовідсотково виконали план оздоровлення містян пільгових категорій. Коштом міста до санаторно-курортних закладів з’їздили близько 600 осіб», – розповів заступник міського голови, директор департаменту соціального захисту Едуард Підлубний, коментуючи підсумки роботи соціальної сфери міста за 2023-й рік.

Зараз у сучасний, комфортний простір, який цілком відповідає  усім  нормам доступності, активно йдуть оформлювати адресну допомогу на оплату житлово-комунальних послуг.

«Одинокі матері, малозабезпечені родини також зараз йдуть активно оформлювати допомогу, оскільки почався новий календарний рік. Звертаються мешканці й по іншу державну соціальну допомогу, компенсаційні виплати тощо», – зазначила начальниця Лівобережного управління соціального захисту населення ДМР Світлана Котищук.

Дніпрянка Тетяна Васильченко звернулася до Прозорого офісу, аби оформити адресну допомогу на житлово-комунальні послуги.

«При вході отримала талон до відповідного фахівця. Швидко допомогли заповнити документи. Процедура зайняла мінімум часу. Сучасні, комфортні умови. Приємно, що у Дніпрі установа соціальної сфери відповідає європейському рівню», – наголосила жінка.

На офіційному сайті департаменту соціальної політики розміщені усі заклади соцзахисту (адреси, телефони), куди можна звертатися у разі допомоги.

Читайте також: “Українські вечорниці” для людей золотого віку