Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі тестують світлофор на альтернативному живленні

У Дніпрі тестують світлофор на альтернативному живленні. Його встановлять на одному з перехресть, щоб розвантажити рух ділянки дороги. Як функціонує світлофор і скільки може працювати в автономному режимі? 

«Зараз ми можемо бачити, що по місту у нас деякі світлофори виключились, з ними нема зв’язку. Тобто відсутнє електроживлення».

Міська влада Дніпра тестує автономне живлення світлофорів.

Володимир Саватєєв, в.о. провідного інженера енергетика КП «Транспортні інфраструктури» міськради Дніпра: «Ми розглядали декілька варіантів забезпечення безперебійного живлення світлофорів. Це був бензогенератор з автоматичним вводом резерву, але в ньому багато мінусів. Та другий варіант — це акумуляторні батареї з інвертором».

Світлофор матиме автономну батарею, яка працюватиме під час блекауту протягом 5 годин.

Володимир Саватєєв в.о. провідного інженера енергетика КП «Транспортні інфраструктури» міськради Дніпра: «Ми за ним спостерігаємо, як він буде себе поводити в мінусову температуру та який час світлофор зможе працювати від цього акумулятора».

Після всіх тестувань і відповідного фінансування, автономних світлофорів у Дніпрі побільшає. На час відключень на дорогах з інтенсивним рухом поліція виставляє регулювальників.