Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі та області пляжі офіційно закриті – рятувальники провели рейд

У Дніпрі та області пляжний сезон офіційно не відкрито, але пляжників це не зупиняє. Хоча міська влада не забороняла знаходитися на водоймах, рятувальники не рекомендують відвідувати пляжі.

Як повідомили у прес-службі ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області , під час воєнного стану заборонено відвідувати пляжі, адже немає бомбосховища, і існує загроза ракетного удару.

«Люди все більше відвідують пляжні зони. Наразі офіційні пляжі відсутні, тому жодне місце купання не обладнано спеціальними рятувальними постами та медичними пунктами», – пояснюють ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області.

Рятувальники проводять профілактичну роботу серед населення біля водойм. А у Кам‘янському до них долучились співробітники Національної поліції.

Рейдовики відвідали місця активного перебування людей на берегах річки Дніпро, щоб поспілкуватись із людьми щодо небезпеки перебування на водоймах.

Особливу увагу приділяли батькам та сім‘ям, що відпочивали біля води з дітьми, адже саме за дітлахами потрібно пильно стежити.

«Не залишати дітей без нагляду. Навчайте їх важливим правилам поведінки, розкажіть, що саме заборонено робити під час купання. Треба навчити малечу правильним діям у випадку небезпеки», – закликають надзвичайники.

Зазначимо, що з початку купального сезону на воді загинуло вже 5 людей.

Читайте також: Мешканців Дніпропетровщини навчали надавати домедичну допомогу.