Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі та області активізувалися кліщі

Енцефаліт, хвороба Лайма та ще близько 10 різних видів інфекцій – усім цим можуть нагородити людину кліщі, які саме зараз, з приходом весняної погоди, активізувалися. Лікарі відзначають, що до них вже почали надходити пацієнти, яких вкусили ці комахи.

Прокидатися кліщі починають вже при температурі + 2 та досить активно ведуть себе, аж поки повітря не прогріється до + 22 °. Тоді їм вже жарко, в них менше сил і вони стають менш активними. Нинішня ж погода для них підходить ідеально, а голод змушує комах проявляти активність.

Тим, хто любить гуляти в лісі, лікарі рекомендують носити світлий одяг – в разі «нападу», на ній найкраще видно кліща. Руки, ноги і голова по можливості повинні бути повністю закриті. Взуття також повинна бути закритим. Це максимально допоможе захистити себе від паразита. Ще один дійовий засіб – репіленти, спреї та мазі, мета яких «відлякати» кровососів.

Після кожної прогулянки слід проводити ретельний огляд себе і тих, з ким ви були на природі. Особливу увагу треба приділити тим ділянкам тіла, де є волосся – через них кліща може бути погано видно.