Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі судитимуть начальника складу, який розкрадав продукти для ЗСУ

У Дніпрі начальник складу продовольчої служби військової частини ЗСУ продавав продукти харчування знайомому підприємцю. Всього він встиг продати продуктів на понад 1 млн гривень, повідомляють у Дніпровській спеціалізованій прокуратурі у військовій та оборонній сфері.

Слідство встановило, що у червні 2022 року начальник складу продовольчої служби взводу забезпечення групи матеріального забезпечення однієї з військових частин ЗСУ продав знайомому підприємцю продукти харчування на загальну суму 1 175 868,60 грн. Продукти призначались для особового складу військової частини, що тривалий час приймають участь в бойових діях та відсічі збройної агресії РФ.

За торгівлю військовим майном він отримав частину обумовленої суми — 2200 доларів США. Однак 2 червня його злочинну діяльність припинили правоохоронці, віднайшовши та вилучивши продукти харчування під час обшуків.

Зловмисника обвинувачують у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Обвинувальний акт спрямовано до суду.

Читайте також: На Дніпропетровщині судитимуть зрадника, який повідомляв росіянам про позиції ЗСУ та коригував обстріли