Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі створили великий волонтерський хаб

На війні велике значення має не тільки тактика на фронті, а й організація у тилу. В Україні наразі створена чи не найбільша волонтерська мережа. Дніпро став осередком цього руху. Саме тому у нашому місті створили логістичний хаб для гуманітарної допомоги. 

«Що це в нас? Це рації. Дуже потрібні. А це ще один подарунок, навіть з підписом».

Сотні тонн гуманітарки з усього світу. Волонтерський хаб у Дніпрі працює цілодобово, аби забезпечити потреби військових та переселенців. Спочатку місцеві волонтери фокусувалися здебільшого на нашій області, але зараз вже працюють на всю країну.

Тетяна Антохіна – координаторка міжнародного співробітництва координаційного штабу волонтерів Дніпра: «Сейчас, в условиях войны, в Запорожскую, в Харьковскую область тяжело довести гуманитарку. Водители просто бояться ехать. Поэтому мы создали вот такой пункт, где принимаем фуры. Некоторые проходят сразу транзитом в точки назначения через нас, а некоторые грузы мы транзитим сами».

Аби кожен вантаж опинився у адресата, розробили спеціальну схему. Відправлену допомогу контролюють на всьому шляху до місця призначення. Так волонтери запобігають махінаціям та піднімають довіру серед міжнародних партнерів.

«У цьому вантажі, 20-тонний, німці спеціально зібрали це для Вільногірська. Ми стали хабом, бо ми географічно у центрі України. І от зараз ми спостерігаємо розвантаження важливих речей для Вільногірська».

З цього хабу гуманітарку відправляють до Запорізької, Харківської, Миколаївської, Сумської, Чернігівської та Київської областей. Аби усі наші захисники були забезпечені медикаментами, технікою, екіпіруванням, засобами гігієни та продуктами харчування.

«Це вітаміни для наших хлопців».

У хабі, заради допомоги своїй країні, зібралися волонтери, представники бізнесу, студенти та небайдужі громадяни з усіх куточків країни.

Тетяна Антохіна – координаторка міжнародного співробітництва координаційного штабу волонтерів Дніпра: «Мы работаем 24/7, уже 35 дней держим связь со всем миром и страной. Мы победим, мы в этом уверены. Слава Украине!»