Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі створили простір для допомоги особам, постраждалим від домашнього насильства

У Дніпрі допомагають особам, постраждалим від домашнього насильства. Організація «Пані Патронеса» створила простір, де жінки з дітьми зможуть сховатись та отримати всю необхідну допомогу. Якщо ви потрапили у таку ситуацію, обов’язково звертайтеся до поліції або за номером телефону, який бачите на екрані.

Ганна Карпеченкова, голова громадської організації «Пані Патронеса», спеціаліст з питань запобігання та протидії насильству за ознакою статі фонду: «Поселення, тобто оренда цього житла, і гігієнічні набори, і продуктові набори, ми придбали за кошти місцевого бюджету. Ми, як волонтери. Нам доводиться приводити самих постраждалих, навідуватися, перенаправляти і залучати психолога та фахівця соцроботи».

Оксана Білоусова, завідувачка сектору опіки та піклування управління-служби у справах дітей департаменту соціальної політики дніпровської міської ради: «Це проект кризового, екстреного поселення жертв домашнього насильства, в якому вони можуть перебувати терміном до 10 діб, у деяких випадках може подовжитись до 20 діб».