Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі створили платформу для увіковічення загиблих від війни містян

Борис Філатов під час презентації платформи «Війна» посмертно відзначив нагородами десятьох воїнів з Дніпра. Нова платформа – це єдиний меморіал памʼяті воїнів та вбитих мирних мешканців Дніпра. Імена своїх близьких може залишити кожен охочий на сайті.

У Дніпрі посмертно нагородили військових, які віддали життя у боях з росіянами. Медалі «Захисник Вітчизни» отримали родичі загиблих. Софія згадує батька, який у мирному житті був адвокатом. 

«Він був щирим, він був справедливим дуже справедливим. Якщо щось не так, то він про це скаже прямо», — каже дівчина.

Нагородження провели під час презентації платформи «Війна» — це єдиний меморіал памʼяті воїнів та вбитих мирних мешканців Дніпра. Формат ресурсу увіковічення пам’яті став дискусійним питанням, тому платформа ще може зазнати змін.

«Можу впевнено сказати, що нам не буде соромно, я кажу територіальній громаді – Дніпро завжди перший. Яким чином ми це зробимо? Сьогодні я фактично запрошую всіх небайдужих наших мешканців, наших громадян, всіх кого це стосується, прийняти участь у цій дискусії», — пояснює міський голова Дніпра Борис Філатов.

Платформа вже доступна за посиланням. Тут є розділ «Запропонувати», де кожен може заповнити заявку та залишити інформацію про полеглих близьких.

Читайте також: Вчителі Дніпра створюють зручний розклад уроків для змішаної системи навчання