Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі створили «ланцюг єдності» до Дня Соборності України

«Ланцюг єдності» в Дніпрі. 22 січня біля найбільшого флагштоку області молодь міста провела акцію до Дня Соборності України. Учасники тримали в руках таблички з назвами українських міст — і вже деокупованих, і тих, що зараз захоплені росіянами — аби вкотре показати: Україна – соборна і неподільна.

85 учасників поєдналися жовто-блакитною стрічкою та заспівали. Також люди тримали в руках таблички з назвами українських міст — і деокупованих, і тих, що нині захоплені агресором. Згадали і міста, що зазнали найбільших руйнувань.

Артем, учасник акції: «Я народився в Маріуполі і дуже багато років там прожив, у Маріуполі. Я дуже хвилююся за це місто і хочу, щоб воно якомога скоріше повернулося до України».

Карен Агаджанян, представник Молодіжного центру Дніпра: «Ми дуже хочемо в Керч, ми дуже хочемо в Мілітополь, ми дуже хочемо потрапити в Шахтарськ, ми дуже хочемо в Ялту, ми хочемо в Донецьк — і ці міста точно скоро будуть звільнені від рашистів».

Учасники впевнені: Україна вистоїть і обов’язково переможе.

Тетяна Журова, заступниця директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотичного виховання ДМР: «Ми об’єдналися, щоб ще раз нагадати всьому світу, що Україна соборна, Україна єдина, Україна непереможна. Бо на сьогодні єдність в наших душах, коли ми стаємо разом і допомагаємо один одному».

До «ланцюга єдності» доєдналося чимало людей — як молодь, так і дорослі з дітьми.