Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі створюють Координаційну раду з питань вищої освіти при міському голові

До складу Координаційної ради входитимуть ректори та діячі 12 закладів вищої освіти — серед яких володарі звання «Почесний громадянин Дніпра», а також представники профільних депутатських комісій та департаментів міськради.

Таку ініціативу мер Борис Філатов запропонував 12 січня під час круглого столу «Шляхи взаємодії влади з ректорами закладів вищої освіти». Офіційно розпорядження про заснування ради підпишуть після врахування всіх пропозицій від ректорів.

«У нас є зрозуміла координація з закладами вищої освіти, та нині ми вирішили дати їй більш інституційну основу. Хоча ЗВО не підпорядковуються місцевому самоврядуванню, та час від часу у них виникають проблеми, з розв’язанням яких допомагає саме місто», — наголосив Борис Філатов.

Він також додав, що такий формат буде ще одним прикладом ефективної співпраці з професійними середовищами, адже при міськраді вже діють Громадська рада, а також Педагогічна, Батьківська, Художня та Координаційна рада зоозахисних організацій.

Тож для закладів вищої освіти це буде додатковий інструмент взаємодії — від профорієнтаційної роботи та підвищення кваліфікації освітянського простору до підтримки в певних господарчих питаннях.

«Є великий резерв для впорядкування взаємовідносин — щоб ми були більш ефективні та корисні місту», — зауважив ректор Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський.

Читайте також: Легалізація медичного канабісу: коли закон вступить в дію та чи готова країна?