Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі створять міський центр територіальної оборони

У центрі резервісти зможуть отримати військово-цивільну підготовку, а займатись тут можна буде цілими родинами. Про це повідомив Борис Філатов на своїй сторінці у фейсбуці. 

«Ми починаємо проєктування сучасного комплексу оборони та безпеки, де кожен бажаючий від малого до великого зможе також сам або з сім’єю (!) проводити час, удосконалюючи себе заняттями військовою, військово-спортивною підготовкою, під керівництвом наших Збройних сил, за участю міста, але на принципово новій професійній основі», — розказав мер.

Єдиний Центр опору планують створити в межах міста. У нього входитимуть ряд адміністративних будівель, як то комплекси для підготовки та патріотичного виховання молоді.

Також тут облаштують полігон для вогневої, тактичної, інженерної, медичної підготовки, тири та стрільбища. Резервістів навчатимуть практичної та снайперської стрільби, курсів виживання, орієнтування, цивільної оборони, бою у місті тощо.

На створення Центру виділять 100 мільйонів гривень, а керівником проєкту стане голова Громадської ради Дніпра Геннадій Корбан. Також до його проєктування планують долучити містян — міський голова пообіцяв невдовзі оприлюднити контактні телефони відповідальних осіб.

Читайте також: “Ми займаємось територіальною обороною щодня”, – Борис Філатов