Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі студенти здають плазму і збирають кошти на авто для ЗСУ

3 4 липня стартує місяць збору плазми крові, ініційований студентством Дніпра. Кожен може допомоги армії не просто донатом, а й в прямому сенсі поділитися частиною себе. Всі гроші з донації підуть на покупку авто для наших воїнів. 

Олександр стає донором не вперше. Раніше хлопець здавав кров. Цього разу він разом з іншими молодими людьми здає плазму.

Олександр Щербина, донор, студент: «Це акція «Студенти Дніпра заради перемоги». Я долучився тому, що країні потрібні авто для наших військових». 

Щоб Олександра допустили до здачі плазми, треба було пройти певні етапи — здати кров з пальця для аналізів, пройти терапевта та випити чай з печивом. Ініціаторами акції була молодь Дніпра.

Сергій Луденський, заступник директора департаменту молодіжної політики та національно-патріотично виховання ДМР: «Сьогодні студентством міста була ініційована акція «Студент Дніпра заради перемоги». Ця акція полягає в тому, що молодь Дніпра, і не тільки молодь, а будь-хто охочий може здати кров. І окрім того, що це допомагає здоров’ю, але головною метою є здача цієї плазми задля закупівлі автівки. Скоріш за все, цю автівку буде передано авіарозвідці».

Ми не залишились осторонь і долучились до акції.

Журналістка: «Процедура безболісна. Часу займає від 40 хвилин до години. У мене планують забрати 650 мілілітрів плазми».

Долучитися до акції можуть усі, кому є 18 років і вони не мають наступних протипоказань:
– вага менше 50 кілограм;
– якщо наявні ВІЛ, гепатити В і С, сифіліс, туберкульоз;
– гіпертонія 2-3 ступеню, цукровий діабет, ішемічна хвороба серця;
– бронхіальна астма, ендокринні хвороби;
– важкі хронічні хвороби внутрішніх органів та шкіри;
– ампутації та резекції органів;
– психічні захворювання, наркоманія.

Щоб зібрати потрібну суму на машину для ЗСУ, необхідно 370 донорів. Більше інформації про акцію можна дізнатися на сторінці «Студентство Дніпра».

Читайте також: Річниця Нацполіції: як змінилась робота копів за 8 років