Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі стартував чемпіонат з кульової стрільби

У Дніпрі стартував щорічний міський чемпіонат з кульової стрільби, присвячений Дню Перемоги. У першості беруть участь близько восьми десятків спортсменів усіх вікових груп. Змагання розраховані на два дні, а боряться стрілки у трьох різних дисциплінах. 

До стрільби готується талановита дніпровська спортсменка Яніна Шпильова. Дівчині 15, вона лише три роки стріляє з гвинтівки, проте вже виборола національне чемпіонство серед юніорів. Яніна зізнається: найзаповітніша її  мрія –  «золото» Олімпіади.

Яніна Шпильова, учасниця змагань: “Я всегда любила какие-то стрелялки, шутеры, игры.  Мне с самого детства нравилось стрелять. Мы даже выезжали в лес с воздушки и все дела».

 Аби перемогти на чемпіонаті Дніпра, дівчині за півтори години необхідно виконати 60 контрольних пострілів та показати кращий результат за суперниць. Окрім пневматичної гвинтівки, на змаганнях представлені ще дві дисципліни – пістолет пневматичний та малокаліберний.

Катерина Любимова, голова міської федерації кульової стрільби: “Сюда допускаются как самые маленькие, до 16 лет спортсмены, так и взрослые спортсмены с неограниченным возрастом, но которые имеют спортивную квалификацию и спортивную подготовленность».

З пневматичної зброї стріляють на 10 метрів, а з малокаліберного пістолета – на 25. Іван Мартинов – один з фаворитів змагань. Розповідає: коли вперше прийшов до секції у 9 років, відразу почав вправлятися з пістолетом.

Іван Мартинов, учасник змагань: ” Я был слишком маленький для винтовки. На винтовку берут с 13 – 12».

Такому перебігу подій Іван наразі радіє.

Іван Мартинов, учасник змагань: “Я выграл уже 4 или 5 чемпионатов Украины среди детей, среди юниоров».

Цьогоріч через карантинні обмеження у зазвичай відритому чемпіонаті Дніпра участь беруть лише місцеві спортсмени.