Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі стартувала всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»)

Автомати, шаблі та польова їжа. На причалі дніпровської флотилії юних моряків і річковиків зібрались зовсім не штурмани та матроси. Рої молодих військових розпочали новий етап Джури.

Юнаки у військовій формі вишикувалися на причалі. На старт змагань “Сокіл” (Джура) приїхали й викладачі.

Людмила Олексіїва, викладачка захисту України у НВО №79: “У нас склалась традиція і ми вже приймаєм участь понад десять років, і щорічно я приймаю участь у семінарі”.

Геннадій Поляков, керівник школи козацького бойового мистецтва «Спас Штурм»: “Сьогоднішній день поєднує в собі два заходи, сьогодні завершується семінар-практикум для керівників роїв, які два дні поспіль набували нових знань та навичок, щоб краще готувати свої рої, і сьогодні до них приєднуються джури і ми відкриваєм міський етап”.

Молодші учасники продемонстрували свої навички зі спасу – давнього бойового мистецтва козаків.
Зібрати автомат, скуштувати польову кашу та запити її приготовленим на місці компотом – такі розваги запропонували гостям відкриття. У міськраді переконані, такі свята просто необхідні.

“І я переконана, що такі дії сприятимуть цілісності територій України. Я вірю, що ми повернемо наші східні регіони, і дай боже, щоб і Крим ми також повернули”.

Найближчим часом рої розпочнуть тренування, та вже наступного року проходитимуть змагання.