Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі станції метро продовжують виконувати функції укриттів

Сьогодні заступник міського голови, директор департаменту соціальної політики Едуард Підлубний перевіряє виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо облаштування укриттів для містян у Дніпрі.

З початку повномасштабного вторгнення станції дніпровського метрополітену виконують функції укриттів для населення під час повітряних тривог.

На станціях Вокзальна, Метробудівників, Проспект Свободи на платформах у наявності мобільні лави на випадок напливу громадян, які укриваються від небезпеки під час повітряної тривоги. Зокрема, на станції «Метробудівників» є 5 таких лав, якими можна скористатися як додатковими місцями для сидіння. Також за допомогою таких модульних лав легко облаштувати місце для сну. Вони трансформуються у повноцінне односпальне ліжко, яке витримує до 500 кг ваги. Додатково місцями для сидіння облаштовані касові зали станцій. На ст. “Метробудівників” можуть укриватися одночасно до 1000 людей.

Людям, які перебувають на станції під час повітряної тривоги, метрополітен надає можливість користуватися санітарними вузлами та очищеною водою. У разі необхідності на станції метро “Метробудівників” передбачена наявність медичної аптечки для надзвичайних ситуацій, що видається медичному персоналу для надання допомоги постраждалим громадянам, що укриваються. Станція також забезпечена мобільним зв’язком, інтернетом.

Метрополітен надає безперешкодний доступ у нічний час для громадян, у разі якщо вони хочуть знаходитись на станціях при відсутності повітряної тривоги. Вночі для громадян, що укриваються, додатково включаються ескалатори на спуск до станції та підйом до виходу у місто.

Читайте також: Міський шелтер – допомога переселенцям у Дніпрі.