Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі спиляли сторічну шовковицю Івана Акінфієва

У Дніпрі комунальники спиляли шовковицю, яку на початку минулого сторіччя вірогідно висадив знаменитий дослідник природи Іван Акінфієв на вулиці, що нині носить його ім’я. Про це повідомляє Наше Місто.

За словами історика Віктора Єкшова, ця шовковиця входила у список 20 видатних дерев Дніпра, проте офіційного статусу пам’ятки природи не мало.

«Дендрологічна спадщина міста Дніпра втратила сторічну шовковицю Івана Акінфієва. Але, сподіваюся, не повністю. Коли випадково пробігав повз історичний центр, побачив, що від шовковиці, яку, за припущенням дослідників, насадив біля свого будинку сам видатний вчений, лишилася тільки нижня частина стовбуру… Додатково зауважу, аби не було зайвого обурення, що дерево не мало офіційного статусу пам’ятки природи. Звісно, будемо сподіватися, що шовковиця виживе і з цього стовбура ще проросте», — передає Наше Місто його слова.

У департаменті благоустрою міськради Дніпра зазначають, що дерево було сильно пошкоджене, тому його довелося прибрати.

«Це фаутне дерево з величезними гнилими пустотами всередині. Було комісійне обстеження, акт підписаний обласною екологічною інспекцією», — зазначили у департаменті.

Читайте також: Цієї весни на Дніпропетровщині майже 1,7 тис разів горів сухостій