Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі спрощують систему навігації на зупиночних комплексах

Систему навігації на зупинках дніпровського транспорту буде спрощено. Додадуть нові наліпки з назвами і маршрутами. І навіть приберуть зайву рекламу. Через що такі зміни і на яких зупинках це вже зробили? 

Наразі зупинок з новою навігацією три: дві  — у центрі міста, одна — на житловому масиві Перемога. Це розробка команди головного художника міста і департаменту транспорту та транспортної інфраструктури міськради.

Сергій Білопольський, головний художник Дніпра: «Це назва зупинки, маршрут, який курсує тут і згодом, я маю певну надію, що будуть з’являтися розклад руху, схема руху маршрутів. Якщо на зупинках будуть якісь торгові приміщення, то вони будуть доведені до ладу, буде прибрана зайва реклама».

Рішення про нову навігацію ухвалили після початку повномасштабної війни. Адже Дніпро прийняв сотні тисяч тимчасово переміщених осіб, яким важко орієнтуватися в місті. До кінця осені навігацію оновлять на ста зупинках. Планували більше, але через постанову Кабміну № 590 — це поки неможливо.

Іван Васючков, головний спеціаліст департаменту транспорту та транспортної інфраструктури Дніпровської міськради: «Постанова 590 Кабміну не дає нам можливості за рахунок бюджетних коштів проводити такі роботи. Але інвестори, які приймали участь у встановленні цих зупиночних комплексів, вони погодилися на те, що вони самостійно, за власний кошт, але за узгодженням з нашим головним художником міста, будуть переоформлювати ці зупинки».

Всі наліпки розроблено відповідно до дизайн-коду Дніпра. Усе, аби пасажирам громадського транспорту було зручно рухатися містом.