Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі співробітниця ракетно-космічного підприємства передавала спецслужбам рф дані про українські розробки та коригувала обстріли

Служба безпеки України викрили співробітницю одного з підприємств ракетно-космічної галузі у Дніпрі на співпраці зі спецслужбами рф. Зрадниця передавала ворогу інформацію про новітні українські розробки у воєнній сфері та стан реалізації державних оборонних замовлень України, повідомляють у пресслужбі відомства.

Крім того, вона коригувала ракетні обстріли по Дніпру та звітувала ворогу про відомі їй позиції ЗСУ у місті.

Слідством встановлено, що зрадниця – 62-річна місцева мешканка. Вона пішла на співпрацю з рф через свої проросійські погляди. Жінка чекала приходу «русского міра» на Дніпропетровщину і всіляко демонструвала свою проросійську позицію у соцмережах.

Вона передавала інформацію про військові оборонні розробки ворожим спецслужбам із червня 2022 року. І це при тому, що її чоловік і син також працюють на вказаному підприємстві та задіяні у розробці й модернізації військового озброєння і ракетної техніки.

Під час санкціонованих обшуків співробітники СБУ вилучили засоби комунікацій та комп‘ютерну техніку, які використовувалися для співпраці з ворогом.

Наразі слідчі СБУ повідомили ворожій поплічниці про підозру за ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Судом планується обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття проводилися контррозвідкою Управління СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва прокуратури Дніпропетровської області.

Читайте також: У Дніпрі розглядають справу захоплення приватного будинку рейдерами