Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі співробітники метрополітену навчалися надавати домедичну допомогу

Понад 40 співробітників комунального підприємства «Дніпровський метрополітен» пройшли курс з надання екстреної допомоги. Його проводили за методикою американської колегії STOP THE BLEEDING. Нові навички допоможуть надати першу допомогу як у метрополітені, так і за його межами.

Понад 40 фахівців КП «Дніпропетровський метрополітен» пройшли курс з надання екстреної домедичної допомоги.

Юрій Зінченко, старший фельдшер медичного кабінету КП «Дніпровський метрополітен» ДМР: «Ми проходили курси, навчання по міжнародним протоколам, а також свої протоколи, як кажуть, державні, наші. Дуже різниця є між нашими й американськими протоколами. Все треба, щоб люди знали, вміли володіти. Не тільки за рахунок протоколів, просто практичними навиками».

В умовах воєнного стану метрополітен став найбільш безпечним укриттям. Відтепер його працівники здатні допомогти постраждалим до прибуття медиків.

Юрій Зінченко, старший фельдшер медичного кабінету КП «Дніпровський метрополітен» ДМР: «На наших заняттях хочу навчити за допомогою фільмів, слайдів цим заняттям, практичним навичкам. Навчити людей відрізняти види кровотечі, вміти зупиняти кровотечу різними методами. Це й джгути, турнікети, підручними засобами, щоб люди вміли надавати, накладати шини при уламках кісток».

Володимир Рибалко, начальник відділу цивільного захисту КП «Дніпровський метрополітен» ДМР: «Ми розуміємо, що сьогодні війна, а є мирний час. Ці знання знадобляться як і в мирний, так і у військовий час. Тому що цими знаннями ми можемо врятувати життя людей».

Навичками домедичної допомоги сьогодні має володіти кожен українець. Від цього може залежати як власне життя, так і життя того, хто поруч.