Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі співробітники метрополітену готують колії до весняно-літнього періоду

28 квітня під час чергування по місту заступник директора департаменту транспорту та транспортної інфраструктури ДМР Олександр Лещенко відвідав депо метрополітену. Він перевірив як проходить підготовка колійного господарства до роботи у весняно-літній період.

Зокрема, спеціалісти КП «Дніпровський метрополітен» здійснюють зовнішній огляд колій та стрілочних переводів, а також проводять вимірювання, аби переконатися у їх відповідності нормам.

Перевіряється і стан контактної рейки – це так звана «третя рейка», яка подає напругу до електропоїзда. Окрім цього, працівники підприємства проводять вибраковування шпал – визначають, які з них треба замінити.

Інший важливий момент – контроль стану дренажних лотків, які забезпечують процес водовідведення. Їх очищують та перевіряють пропускну здатність. Це важливо робити, аби ґрунтові води й опади не підтоплювали колію. Перевіряється і справність кожного світлофора, зокрема видимість сигналів для машиніста.

“Всі ці заходи дозволяють попереджувати та вчасно виявляти несправності, аби вони не призвели до аварійної ситуації. Такі роботи проводяться регулярно згідно з планом. Це забезпечує безперебійну роботу метрополітену та безпеку пасажирів. Під час перевірки працівники метрополітену фіксують всі несправності, далі – усувають їх у найкоротші строки”, – зазначив Олександр Лещенко.

Читайте також: Борис Філатов: «Дніпро працює на Перемогу — допомога ЗСУ, підтримка переселенців та міські справи»