Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі «слуга народу» забрав зону відпочинку у містян

Ліс – народу, а земля – підприємцям! На виїзді з Дніпра майже 14 гектарів лісового багатства та зону відпочинку — озеро біля Полтавського шосе – огородили парканом. Місцеві вийшли на мітинг, щоб розібратися хто та на якій підставі забирає зелену зону у людей. 

Тут, на виїзді з Дніпра, неподалік від Полтавського шосе, знаходиться улюблене місце відпочинку місцевих жителів – сосновий ліс і кар’єр, який вже давно перетворився на озеро.
Незабаром відвідувачі не зможуть вільно пересуватися цією територією. Адже хтось встановлює тут паркан. Хто та на яких підставах закриває зелену зону від людей?
В Обухівському лісництві — натовп. Люди зібрались, аби з’ясувати на якій підставі у них забирають ліс та озеро.

Тетяна Голомбієвська, жителька району Березанівка: “Собираемся на митинг, большинство, точнее все, против этого. Мы будем как можно дальше идти, хотим достучаться как минимум до Киева”.

Олексій Безуглий, депутат міськради Дніпра: “Є підстава вважати, що в подальшому люди будуть позбавленні права вільного доступу до лісу і до водойми. На жаль, ні міська рада, ні депутати міської ради, ні мерія зараз не можуть вплинути на цю ситуацію, тому що це є землі лісного фонду і розпорядником є облдержадміністрація”.

Територію огороджують невідомі. І навіть охорона нічого не знає про нових господарів ділянки.

Олександр Петраш, охоронець: “Я і хазяїв не бачив. Я не в курсі діла, прийшов звичайним охоронником. З тачками вони тут, люди ж роблять, забор стоять. Я звідки знаю. Мені сказали, привезли сітку і тачки, я охороняю”.

Обухівські лісники розводять руками. Запевняють: самі не розуміють що тут коїться. Але, мовляв, діють за законом, в межах своїх обов’язків.

Юрий Зідра, лісничий Обухівського лісництва: “Мы не выдаем эти земли в долгосрочное пользование. Мы смотрим, чтоб на этом участке не проводилось незаконных рубок. То, что не прописано в договоре, капитальные постройки. На данном участке могут быть временные беседки, лавочки и временная изгородь”.

Виявилося, що минулоріч, в останній день правління губернатора Олександра Бондаренка, дві ділянки лісу біля кар’єру облдержадміністрація виділила у довгострокове користування компаніям “РОІЛ” та “ЕКОАРЕАЛ”. Розпорядження підписав нинішній депутат облради від “Слуги народу” Олександр Москаленко.

Всього ці дві компанії отримали 13,5 гектарів. Належать фірми Олені Невській, а керує ними  Юрій Ройзін.

Ми намагались зателефонувати Олені Юріївні, але марно.
Цими земельними ділянками на постійній основі розпоряджається державне підприємство «Дніпровське лісове господарство». Його керівництво мало б підписати договір з фірмами. Тож наступного тижня обухівські лісники пообіцяли підготуватися до зустрічі з жителями. І зустрітися, маючи відповідні документи на руках.