Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі скандал: знов немотивовані нападки поліцейських на військових

Днями на Дніпропетровщині поліціянти під час комендантської години зупинили на блокпосту військовослужбовця Максима Соколова і запідозрили у тому, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Бійцю запропонували поїхати до лікарні і здати аналізи. Чоловік, який поспішав до родини, намагався домовитися з правоохоронцями, проте на нього склали протокол.

У прямому етері ДніпроTV військовослужбовець ЗСУ, 148 ДШБр, дніпрянин Максим Соколов розповів, як усе відбувалося.

«У мене було кілька годин, щоб проїздом заскочити у Дніпро – обійняти дружину. На блокпосту мене зупинила поліцейська. Дуууууже повільно перевіряла документи, я нервував, підганяв її, сказала дихнути в Драгер – показало нуль. Тоді поліцейська запропонувала їхати до лікарні здати аналізи. Двома машинами, щоб мені не витрачати час, не дозволила, я відмовився, попросив мене зрозуміти, а вона почала складати протокол. Тепер мені з «нуля» треба буде якось їхати на суд до Дніпра і доводити, що я не верблюд», — говорить захисник України.

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2023/11/3be38881-1c55-46f3-aca8-fdd019495c56-1.mp4

Адвокат Дмитро Бутко прокоментував конфлікт, який виник між поліцейською та військовим:

«Тут виникає питання щодо правової свідомості поліцейської. 
По-перше, треба розбиратися, чи має право військовий рухатися під час комендантської години. Але якщо військовий пройшов тест, і показало нуль, то його мали відпустити. А везти на аналізи до лікарні мали право тільки, якщо б він відмовився робити тест, або скоїв ДТП».

Читайте також: Потужні ноутбуки для ЦНАПів: благодійники допомагають вдосконалювати обслуговування мешканців регіону

https://dnipro.tv/wp-content/uploads/2023/11/video_2023-11-09_10-55-14.mp4