Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі сім’ям, в яких є діти з особливими потребами, допомагають продуктами харчування

Гуманітарна підтримка сімей, які виховують дітей з особливими потребами. У Дніпрі, окрім державної фінансової допомоги, такі родини отримують ще й гуманітарну. У рамках всесвітньої продовольчої програми ООН дніпряни можуть отримати продукти харчування.

Дніпрянка Карина Фісунова прийшла за продовольчою допомогою до центру соціальних служб. У жінки двоє дітей. Один з малюків має інвалідність. Утримувати, жаліється, дуже складно, всі гроші йдуть на ліки.

Карина Фісунова, дніпрянка: «Зараз дуже важко фінансово, і я дуже вдячна за цю допомогу. Зараз нам, нашій сім’ї, це дуже велика підтримка, бо в мене родина 6 чоловік, треба всіх кормити».

Допомога у Дніпровському центрі соціальних служб надається в рамках продовольчої програми ООН. Кожна родина може отримати 7,5 кг борошна та рису, а також пляшку олії на одну особу.

Анастасія Тищенко, директорка Дніпровського міського центру соціальних служб: «У нас була змога надати цю підтримку саме цим родинам. Їх налічується вже понад 500 родин. І інвалідність вони оформили у 2022 році — це для того, щоб підтримати родини не лише фінансово, що вони мають право за законодавством, а для того, щоб надати гуманітарну підтримку».

Продуктову допомогу надають також сім’ям, які перебувають в складних життєвих обставинах та переселенцям.