Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі шиють форму для військових з тканин від ТАПС

Зручна, функціональна, а головне — нашого виробництва. У Дніпрі відшивають військову форму для ЗСУ та тероборони. Від кашкетів до кітелів. Закуповує її благодійний фонд «ТАПС» і відправляє хлопцям на передову. 

Їжа, ліки, каремати, і от тепер — форма для військових. Коли стало питання, чим ще волонтерський фонд Дніпра може допомогти, відповідь прийшла сама — одягти наших хлопців.

Лілія Кравець, співзасновниця благодійного фонду «Тапс»: «Коли ми почали видачу форми військовим, ми дуже просили зворотню відповідь. І отримали дуже-дуже позитивні відповіді — і про зручність по пошиттю, і по комфорту. Ми розуміємо, що зараз весняно-літній період закінчується і наших хлопців треба вже взувати і одягати в осінню і зимню форму. Разом з фабрикою «Прана» ми розробили модель, яка підходить як для осені, так і для зими».

І відшита у Дніпрі форма вже встигла стати справжньою легендою серед військових. Бо ж і шиють її швидко, і головне — якість європейських стандартів.

Євген Мороз, генеральний партнер «Фабрика «Прана»: «Виробництво починається в нас з розробки моделі. Розробкою займається головний конструктор разом з технологом. В нас є обладнання, в нас є програма для розкрійників. Наразі ми виготовляємо продукцію по давальницькій сировині із фондом ТАПС. Це тканина, яка вироблена в Туреччині. Склад — 100% бавовна щільністю 240 грам на метр».

Євген Бужин, комерційний директор «Компанії БІКО», генеральний партнер «Фабрика «Прана»: «Ми робимо ставку безпосередньо на якість пошиття. І було кілька таких випадків, коли ми пошили для певних підрозділів за їхніми побажаннями, тому що ми вносили зміни прямо до моделі. Якщо ви звернете на наше підприємство увагу, то ми робимо ставку на обладнання, ми робимо ставку на професіоналізм людей”.

А ще тут роблять шеврони, вишивку на форму і навіть футболки. Все це справді благодійний проєкт, бо на формі фабрика не заробляє.

«Тобто комерційної складової тут немає. Фондом «Тапс» розрахунково було закуплена тканина на 5 тисяч комплектів спеціального одягу, з яких 2,5 тисячі ми взяли в виробництво. Ми можемо виділити потужність до 1,5 – 2 тисяч зимових комплектів на місяць».

Відчутний внесок у перемогу наших військових – це і комфорт бійців. А він залежить від того, в яку форму вони одягнені. Тут головне — якість, зручність та функціональність.