Site icon Телеканал «ДніпроTV»

У Дніпрі швацьке підприємство перейшло на виготовлення спецодягу для ТрО

Від спеціального одягу для робітників, до кітелів та штанів для тероборони. Одне зі швацьких підприємств у Дніпрі повністю перейшло на виготовлення спеціальної форми для наших захисників та захисниць. З постачанням тканини цеху допомагає координаційний волонтерський центр Дніпра.

«Оце закройна частина нашої справи, тут в принципі все починається».

Директор підприємства Георгій Рябцев розповідає: до війни в цьому цеху займалися виготовленням спецодягу. На місяць вони шили понад 8 сотень комплектів форми для робітників.

Георгій Рябцев, директор підприємства: «На третій день війни ми перебудувалися і стали шити камуфляж, і вже шиємо”. 

Георгій каже, перші два дні війни були для нього та колективу шоковими. Втім, люди зібрались та зрозуміли, що можуть допомагати нашим захисникам тим, що вміють. Увесь колектив, а це понад 15 людей, лишився працювати. На день вони виробляють близько 50 одиниць кітелів та штанів у спеціальних кольорах форми української армії.

Георгій Рябцев, директор підприємства: «Вони зроблені по певному принципу, не просто так. Задача, так, щоб людина, яка знаходиться на відкритій місцевості, вона максимально була непомітна, щоб навіть снайперу було важко прицілитись».

Щоб форма була не тільки непомітна ворогу, а й зручна для воїнів, для її виготовлення використовують тканину рип стоп – 50 відсотків бавовни та 50 нейлону. В Україні є лише одне підприємство, яке виготовляє тканину. І нині, розповів Георгій, воно завантажене замовленнями. Тож знаходити тканину допомагають в координаційному центрі Дніпра, і через них наші захисники отримують цей одяг.